Επίσκεψη στο ΕΚΤΕΠΝ επαγγελματιών υγείας από ΗΠΑ

  • Time to read less than 1 minute
Επίσκεψη στο ΕΚΤΕΠΝ επαγγελματιών υγείας από ΗΠΑ

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, είχαμε την τύχη να υποδεχτούμε στο ΕΚΤΕΠΝ 14 επαγγελματίες για τις εξαρτήσεις από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από τις οργανώσεις Naadac, The Association for Addiction Professionals και National Council for Behavioral Health. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Εθνικός Συντονιστής για τα Ναρκωτικά Δρ. Χρήστος Κουιμτσίδης και συμμετείχαν Έλληνες επαγγελματίες του χώρου των εξαρτήσεων: από το 18 ΑΝΩ (ΨΝΑ) η κα Μαρία Σφηκάκη, από το Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ του ΨΝΘ η κα Κάκια Νικολάου, από το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ του ΨΝΘ ο κος Στέλιος Γκιουζέπας, από την ΜΚΟ Θετική Φωνή (Positive Voice) ο κος Μάριος Ατζέμης και, φυσικά, το προσωπικό του ΕΚΤΕΠΝ.

Τη σύντομη παρουσίαση της κατάστασης των ναρκωτικών στην Ελλάδα ακολούθησε συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες σε Ελλάδα και ΗΠΑ, εκφράστηκαν απόψεις για τους τρόπους ανταπόκρισης στις δύο χώρες και ανταλλάχθηκαν εμπειρίες.

Tο κλίμα ήταν ζεστό και φιλικό, η ώρα πέρασε πολύ γρήγορα – είχαμε τόσα πολλά ακόμα να πούμε. Πριν αποχωρήσουν, καθίσαμε όλοι μαζί για ένα ελαφρύ γεύμα.