Υλοποιείται το ελληνικό σκέλος της «Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Έρευνας για τη Χρήση Ουσιών (eΔΕΟs)»

  • Time to read less than 1 minute
eΔΕΟs logo

Θέλετε να συμμετέχετε; Μάθετε περισσότερα…

Είστε πάνω από 18 ετών; Συμπληρώστε και εσείς το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε εδώ https://drugusersurvey.limequery.com/894523?lang=el και προωθήστε το σε φίλους και γνωστούς σας! 

Η έρευνα είναι ανώνυμη και διασφαλίζει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (4624/2019). Δεν θα σας ζητηθούν προσωπικά στοιχεία που θα μπορούσαν να σας ταυτοποιήσουν. Δεν καταγράφεται το ψηφιακό αποτύπωμά σας. 

_______________________________________________________

Το ΕΚΤΕΠΝ/ΕΠΙΨΥ υλοποιεί το ελληνικό σκέλος της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Έρευνας για τη Χρήση Ουσιών (eΔΕΟs). Η έρευνα υλοποιείται σε 31 χώρες με τον συντονισμό του EMCDDA.

Τι αφορά η έρευνα; Στόχος είναι η συλλογή επιστημονικών δεδομένων σχετικά με το πόσο συχνά οι Ευρωπαίοι κάνουν χρήση ουσιών, ποιες ουσίες χρησιμοποιούν, με ποιους τρόπους γίνεται η χρήση και σε τι ποσότητες. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας συμβάλλουν στο σχεδιασμό μελλοντικών ευρωπαϊκών και ελληνικών πολιτικών σχετικά με την πρόληψη και γενικότερα την προαγωγή της υγείας. 
Πότε; Ξεκινάει τη Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021. Θα διαρκέσει για ένα διάστημα δύο μηνών. 
Ποιοι/ες μπορούν να συμμετέχουν; Όλοι/ες όσοι/ες είναι 18+ ετών και έχουν δοκιμάσει/κάνει χρήση τους τελευταίους 12 μήνες κάποιας από τις ακόλουθες ουσίες: κάνναβη (χασίς ή μαριχουάνα), κοκαΐνη, έκσταση/MDMA, αμφεταμίνες, μεθαμφεταμίνες (crystal meth), ηρωίνη ή άλλες ‘νέες’ ψυχοδραστικές ουσίες.
Πώς; Αφιερώνοντας λίγα λεπτά για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου που είναι διαθέσιμο https://drugusersurvey.limequery.com/894523?lang=el, καθώς και προωθώντας το link και τις πληροφορίες για την έρευνα σε φίλους και γνωστούς! 
Γιατί να συμμετέχετε; Η γνώμη σας μετράει για τη διαμόρφωση πολιτικών για τις ψυχοδραστικές ουσίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της έρευνας: https://www.ektepn.gr/edeos2021