Ημερίδα ‘Θνησιμότητα σε άτομα με προβλήματα χρήσης ουσιών: Επιδημιολογία – Πρόληψη – Αντιμετώπιση’

  • Time to read less than 1 minute
Ημερίδα

Την Τρίτη 12 Μαρτίου, 9.00-17.00, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα ‘Θνησιμότητα σε άτομα με προβλήματα χρήσης ψυχοδραστικών ουσιών: Επιδημιολογία – Πρόληψη – Αντιμετώπιση’.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογία & Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Έρευνας Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων και Αναδυόμενων Νοσημάτων, τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, σε συνεργασία με το ΕΚΤΕΠΝ-ΕΠΙΨΥ. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΕΠΙΨΥ, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης διαδικτυακά στο κανάλι του ΕΠΙΨΥ στο YouTube @umhriepipsi.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάπτυξη διαλόγου σχετικά με θέματα επιτήρησης των θανάτων και των αναγκαίων δράσεων για την πρόληψη των θανάτων από την χρήση ψυχοδραστικών ουσιών και της θνησιμότητας του ευάλωτου αυτού πληθυσμού. Καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και διεθνείς οργανισμούς, θα παρουσιάσουν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά τη θνησιμότητα ατόμων που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών, καθώς και τα επιδημιολογικά δεδομένα, τη σημασία της πρόληψης και των τρόπων αντιμετώπισης.

Η ημερίδα είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. 

 

Κατεβάστε το αρχείο

Εγγραφή στην Ημερίδα